Продукти:
• 300 г чирози
• 1 с.л. олио
• 5 скилидки чесън
• 1 с.л. оцет, копър
Начин на приготвяне:
Изпечените на котлона чирози, удряме през гръбнака и обезкостяваме.Получените филета оставяме във вода и оцет 1-2 часа и ги отцеждаме.
Накъсваме рибките на ленти и ги заливаме със счукан чесън и олио. Салатата поръсваме с копър.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...