Кулинарни рецепти » Сирене по родопски

 Сирене по родопски

Продукти: (за 1 порция)

• 200 г сирене
• 1 с.л. краве масло
• 1 яйце

Начин на приготвяне:

Обезсоляваме сиренето, като го нарязваме и го заливаме с вряла вода. Държим, докато водата изстине и го изваждаме, за да не поеме обратно солта.

На дъното на пръстено гювече слагаме маслото, а отгоре разстиламе натрошеното сирене. Захлупваме гювечето и го слагаме на силен огън. След 10 мин, когато сиренето омекне, намаляме огъня, отхлупваме гювечето и разбъркваме.

След още 3-4 мин прибавяме суровото яйце и разбъркваме, докато получим еднородна смес. Отново запичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало