Продукти: (за 1 порция)
• 200 г сирене
• 1 с.л. краве масло
• 1 яйце
Начин на приготвяне:
Обезсоляваме сиренето, като го нарязваме и го заливаме с вряла вода. Държим, докато водата изстине и го изваждаме, за да не поеме обратно солта.
На дъното на пръстено гювече слагаме маслото, а отгоре разстиламе натрошеното сирене. Захлупваме гювечето и го слагаме на силен огън. След 10 мин, когато сиренето омекне, намаляме огъня, отхлупваме гювечето и разбъркваме.
След още 3-4 мин прибавяме суровото яйце и разбъркваме, докато получим еднородна смес. Отново запичаме.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...