Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2 глави лук
• 60 г краве масло
• 2 моркова
• половин глава целина
• 4 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го посоляваме.
Варим нарязания на филийки лук в малко подсолена вода, докато лукът омекне и водата се изпари. Сипваме 3 с.л. разтопено масло и запържваме лука. Добавяме нарязаните на кубчета моркови и целина и също ги запържваме.
След 10 мин сипваме препеченото брашно, размито в малко вода, поръсваме червения пипер, наливаме 1 ч.ч. гореща вода и добавяме парчетата пиле.
Захлупваме и варим на умерен огън. Щом пилето омекне, добавяме целите домати и останалото масло. Посоляваме и поръсваме с наситнен магданоз. Варим още 20 мин на тих огън, без да захлупваме.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...