Продукти: (за 4-5 порции)
• 5-6 стръка праз
• 1 к.ч. доматен сок
• 20-30 сухи сини сливи
• 1 ч.ч ориз
• 3-4 с.л. олио
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме сливите в топла вода, след което ги почистваме от костилките.
Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме с мазнината и малко вода. Прибавяме доматения сок и ориза, поръсваме със ситно нарязан копър и смлян черен пипер.
Накрая слагаме изкиснатите сливи. Заливаме с вряла вода, посоляваме, изсипваме ястието в тавичка и запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...