Продукти: (за 4 порции)
• половин кокошка
• 500 г чушки
• 1 глава лук
• 4-5 твърди домата
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме кокошката. Сваряваме я в подсолена вода и я нарязваме на порции.
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги почистваме от дръжките и семената. Нарязваме ги на продълговати ивици. Нарязваме доматите на парченца, а лука – на ситно.
Слагаме зеленчуците при месото, посоляваме, заливаме с разтопеното масло и варим 20 мин на тих огън.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...