Кулинарни рецепти » Варено пиле с гъбен сос

 Варено пиле с гъбен сос

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 пиле
• 1 морков
• 1 парче целина
• 6-7 гъби
• 1 глава лук
• 15-20 зърна черен пипер
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. краве масло
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Избираме по-тлъстичко пиле. Нарязваме го на порции, заливаме със студена вода и слагаме да се вари. Щом заври водата, прибавяме моркова, целината, гъбите, лука, зърната черен пипер и сол на вкус. Изваждаме месото, когато се свари, и прецеждаме бульона.

Запържваме брашното в сгорещеното масло. Разреждаме го с виното и част от бульона и прибавяме сварените гъби, които сме нарязали на ситно. Оставяме соса да ври 5-6 мин на умерен огън и заливаме с него месото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало