Кулинарни рецепти » Задушено пиле със сарми

 Задушено пиле със сарми

Продукти:

• 500 г кайма
• 4 с.л. ориз
• 1 с.л. червен пипер
• сол на вкус
• 2 с.л. олио
• 1 кг и 500 г кисело зеле
• 2 с.л. свинска мас
• 1 пиле
• смлян черен пипер
• 5 ч.ч. зелев сок
• 2 глави лук

Начин на приготвяне:

Запържваме каймата в олиото заедно със ситно нарязания лук. Разбъркваме с почистения и измит ориз, солта и червения пипер. Сваляме от огъня след 5-6 минути. От тази смес увиваме сарми със зелевите листа.

Сърцевината на зелето нарязваме на ситно и разстиламе в пръстен гювеч заедно с маста. Върху зелето слагаме пилето поръсено с черен пипер. Около него нареждаме готовите сарми, заливаме със зелев сок и похлупваме съда с капак. Задушаваме ястието на тих огън до готовност.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало