Продукти:
• 500 г кайма
• 4 с.л. ориз
• 1 с.л. червен пипер
• сол на вкус
• 2 с.л. олио
• 1 кг и 500 г кисело зеле
• 2 с.л. свинска мас
• 1 пиле
• смлян черен пипер
• 5 ч.ч. зелев сок
• 2 глави лук
Начин на приготвяне:
Запържваме каймата в олиото заедно със ситно нарязания лук. Разбъркваме с почистения и измит ориз, солта и червения пипер. Сваляме от огъня след 5-6 минути. От тази смес увиваме сарми със зелевите листа.
Сърцевината на зелето нарязваме на ситно и разстиламе в пръстен гювеч заедно с маста. Върху зелето слагаме пилето поръсено с черен пипер. Около него нареждаме готовите сарми, заливаме със зелев сок и похлупваме съда с капак. Задушаваме ястието на тих огън до готовност.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...