Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 к.ч. олио
• 2-3 домата
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 1 ч.л. черен пипер
• счукан кимион, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пилето, натриваме го отвътре и отвън с черен пипер и цяло го изпържваме от всички страни в сгорещената мазнина.
Щом пилето започне да омеква, сипваме обелените и настъргани домати, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато пилето омекне напълно. Накрая поръсваме със счукан кимион и ситно нарязан копър.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...