Кулинарни рецепти » Гъска рагу

 Гъска рагу

Продукти: (за 8 порции)

• 1 гъска
• 200 г краве масло или 1 ч.ч. олио
• 1 връзка корени за супа
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• черен и червен пипер
• 3-4 зърна бахар
• 2 дафинови листа
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Изчистената и измита гъска нарязваме на порции, които пържим в сгорещената мазнина. Добавяме изчистените и нарязани на парченца корени за супа, както и подправките.

Щом зеленчукът омекне, поръсваме с брашно и червен пипер, наливаме топла вода и задушаваме, докато месото омекне добре. Доливаме виното.

Полученият сос прецеждаме през марля, подправяме с бучка масло и сокът от 1 лимон.

Подреждаме порциите месо върху подложка от картофено пюре или задушен ориз и заливаме със соса.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало