Кулинарни рецепти » Сарми от пуешко месо

 Сарми от пуешко месо

Продукти:

• 1 по-млада пуйка
• 1 пакетче краве масло
• 1 по-голяма кисела зелка
• 500-600 г сланина
• 2-3 ч.ч. зелев сок
• черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме пуйката. Отстраняваме костите и я нарязваме на малки късчета. Нарязваме сланината на много тънки филийки.

Изпържваме пуешкото месо и го разпределяме върху филийките сланина. Завиваме рулца, поръсваме ги с черен и червен пипер и ги увиваме в листа от киселата зелка.

Застиламе дъното на голяма тенджера с по-грубите листа на зелката и отгоре нареждаме сармите. Заливаме със зелевия сок, разреден с 2-3 ч.ч. вода, и варим около 1 час на умерен огън.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало