Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 кокошка /около 1,5 кг/ с дреболиите
• 1 к.ч. ориз
• 1 кг кисело зеле
• листа от прясно зеле
• 1-2 глави лук
• 300 г домати от консерва
• 1 к.ч. олио
• 300 г кървавица
• 100 г сланина
• 1 лимон
• черен и червен пипер
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме сърцето и воденичката, към края на варенето прибавяме и дробчето.
Отделно задушаваме в сгорещеното олио ситно нарязания лук с обелените и настъргани домати. Когато се изпари водата, прибавяме ситно нарязаните дреболии и ги запържваме. Прибавяме ориза, леко го запържваме и заливаме с малко бульон от дреболиите. Посоляваме, поръсваме с джоджен, черен и червен пипер и варим, докато се сгъсти оризът.
Напълваме кокошката с приготвената плънка и я зашиваме. В отделна тенджера запържваме ситно нарязаното зеле.
Разстиламе в широка тенджера половината от зелето, слагаме отгоре кокошката, а около нея нареждаме нарязаните на парчета сланина и кървавица и обеления лимон, разрязан на половина. Най-отгоре слагаме останалото зеле, сипваме малко вода и покриваме с листа от сурово зеле.
Така приготвеното ястие задушаваме най-малко 3 часа.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...