Кулинарни рецепти » Пастет от кренвирши, патладжани и майонеза

 Пастет от кренвирши, патладжани и майонеза

Продукти:

• 250 г кренвирши
• 1 патладжан
• 125 г майонеза
• 3 скилидки чесън
• 1 к.ч. орехови ядки
• магданоз, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме кренвиршите на парченца и ги прекарваме през месомелачка заедно с изпечения и обелен патладжан, почистените скилидки чесън и ореховите ядки.

Към получената пюреобразна маса прибавяме 2/3 от майонезата. Подправяме на вкус с лимонов сок и сол, разбъркваме добре и украсяваме с останалата майонеза и листа от магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало