Продукти:
• 1 ч.ч. грис
• 3-4 ч.ч. вода
• 1 ч.л. доматено пюре
• 3 яйца
• 2-3 к.ч. олио
• 1 главичка лук
• черен пипер, лимонов сок
• горчица , сол
Начин на приготвяне:
Възвираме подсолената вода и на струйка изсипваме гриса като бъркаме интензивно, докато се получи гладка каша. Подправяме сварения грис с размитото в малко вода доматено пюре и червен пипер.
Сваряваме двете яйца, пасираме жълтъците им, смесваме ги с разбития суров жълтък и на капки наливаме олиото. Бъркаме непрекъснато обратно на часовниковата стрелка. Подправяме със сол и горчица и смесваме с изстиналия грис.
Настъргваме лука на едро ренде и го прибавяме към хайвера.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...