Кулинарни рецепти » Шмеркезе

 Шмеркезе

Продукти:

• 300 г сирене
• 3 с.л. краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. счукан ким
• 1 к.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Изкисваме сиренето в продължение на няколко часа в студена вода /или прясно мляко/, за да се обезсоли. След това го претриваме през цедка или намачкваме с вилица.

Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме размекнатото масло. Накрая слагаме червения пипер, кима и прясното мляко. Разбъркваме много добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало