Продукти:
• 50 г тарама хайвер
• 1 сухар
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. вряща вода
• лимонов сок
Начин на приготвяне:
Изчистваме внимателно хайвера от ципите.Слагаме го в супник и разтриваме добре с вилица, като прибавяме 1-2 с.л. олио.
Накисваме сухара в хладка вода и започваме да прибавяме по малко от него, като леко го изстискваме. Когато сложим около половината от сухара, започваме да бием хайвера.
След като употребим всичкия сухар, при непрекъснато биене постепенно наливаме олио, докато свърши. Подправяме с лимонов сок на вкус. Накрая добавяме 1 с.л. вряща вода и разбъркваме добре.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...