Продукти:
• 50 г тарама хайвер
• 1 сухар
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. вряща вода
• лимонов сок
Начин на приготвяне:
Изчистваме внимателно хайвера от ципите.Слагаме го в супник и разтриваме добре с вилица, като прибавяме 1-2 с.л. олио.
Накисваме сухара в хладка вода и започваме да прибавяме по малко от него, като леко го изстискваме. Когато сложим около половината от сухара, започваме да бием хайвера.
След като употребим всичкия сухар, при непрекъснато биене постепенно наливаме олио, докато свърши. Подправяме с лимонов сок на вкус. Накрая добавяме 1 с.л. вряща вода и разбъркваме добре.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...