Продукти:
• 200 г моркови
• 200 г броколи
• 1 глава лук
• по-големи листа от зеле
• 600 мл зеленчуков бульон
• 100 г грис
• 1 ч.ч. сметана
• 4 яйца
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• сол
Начин на приготвяне:
Морковите разрязваме надлъжно на две, а броколите накъсваме на розички.
Варим морковите 5 мин в 300 мл кипящ бульон, прибавяме броколите и лука и варим още 5 мин. Изваждаме зеленчуците и наливаме останалото количество бульон. Възвираме течността и бланшираме в нея 3 мин зелевите листа. Обливаме ги със студена вода. Отново доливаме бульона до 300 мл прибавяме гриса и с енергично бъркане сгъстяваме.
Оставяме кашата да изстине и прибавяме с бъркане едно по едно яйцата, както и подправките.
Намазняваме правоъгълна тавичка, настиламе дъното със зелеви листа, върху тях подреждаме обварените зеленчуци, нарязани на формички по желание, заливаме с кашата, отгоре настиламе останалите зелеви листа, покриваме с алуминиево фолио и печем на 180°С около 1 час.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...