Продукти:
• 1 малка глава карфиол
• 250 г картофи
• половин пакетче краве масло
• 2 яйца
• 1 домат
• черен пипер, сол
За соса:
• 1 малка глава лук
• 1 с.л. краве масло
• 2 домата
• сок от 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички. Слагаме го заедно с обелените картофи в тенджера под налягане, заливаме с 2 ч.ч. подсолена вода, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 15 мин.
Смачкваме сварените продукти на пюре и прибавяме към тях маслото, яйцата, сол и черен пипер. Разбъркваме и изсипваме сместа в малък намаслен съд. Варим на водна баня в умерена фурна около 40 мин.
Оставяме готовия пастет да изстине и след това го слагаме в хладилник.
Запържваме леко в маслото ситно нарязания лук за соса. Щом се зачерви, слагаме обелените и настъргани домати и варим 5-6 мин на умерен огън, като непрекъснато бъркаме.
Накрая прибавяме лимоновия сок, поръсваме със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол, отстраняваме от огъня и оставяме да изстине. При поднасяне заливаме пастета с приготвения сос.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...