Продукти:
• 1 ч.ч. пръжки от стопена сланина
• 2 кисели краставички
• 2 твърдо сварени яйца
• половин опаковка майонеза
• 1 ч.л. горчица
• 8-10 маслини
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме много ситно пръжките, киселите краставички и твърдо сварените яйца. Прибавяме майонезата, която предварително сме смесили с горчицата и черен пипер на вкус.
Посоляваме, разбъркваме и изсипваме предястието в широка чиния за сервиране. Отгоре украсяваме с маслини и клончета пресен магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...