Продукти:
• 1 ч.ч. пръжки от стопена сланина
• 2 кисели краставички
• 2 твърдо сварени яйца
• половин опаковка майонеза
• 1 ч.л. горчица
• 8-10 маслини
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме много ситно пръжките, киселите краставички и твърдо сварените яйца. Прибавяме майонезата, която предварително сме смесили с горчицата и черен пипер на вкус.
Посоляваме, разбъркваме и изсипваме предястието в широка чиния за сервиране. Отгоре украсяваме с маслини и клончета пресен магданоз.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...