Кулинарни рецепти » Катък

 Катък

Продукти:

• 200 г овче сирене
• 5 кофички кисело мляко
• 3-4 скилидки чесън
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Сипваме млякото в торбичка от тензух и го оставяме една нощ да се отцежда.

На другия ден прибавяме към млякото натрошеното сирене и разтопеното масло, подправяме със счукания чесън, посоляваме, ако е нужно, и разбъркваме много добре.

По желание можем да прибавим и малко червен пипер за цвят.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало