Кулинарни рецепти » Патица по баски

 Патица по баски
/Испания/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 патица
• 250 г грах
• 2 глави лук
• 1 скилидка чесън
• 2-3 с.л. бяло вино
• 1 люто чушле
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме граха за 1 нощ в студена вода и на другия ден го сваряваме в същата вода. Слагаме патицата и 1 глава лук във вряща подсолена вода и варим до омекване. Нарязваме птицата на порции.

Счукваме в хаван 1 глава лук, чесъна, обелените домати и ситно нарязаната люта чушка. Подправяме с черен пипер и наливаме виното и малко бульон. Задушаваме няколко минути и посоляваме. Накрая слагаме порциите месо и задушаваме още 1-2 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало