Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг пилешки дробчета
• 1 кофичка заквасена сметана
• 1 опаковка топено сирене с гъби
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме дробчетата. Слагаме ги в тенджера от огнеупорно стъкло и ги покриваме със сметаната. Отгоре нареждаме топеното сирене. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Не слагаме вода и мазнина.
Захлупваме и печем 1 час в слаба фурна. Разбъркваме само веднъж, колкото да се смесят продуктите.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...