Продукти: (за 4-5 порции)
• 300-400 г пилешки сърца и воденички
• 100-150 г печено или варено пилешко месо
• 1 ч.ч. ориз
• 50 г гъби
• 15-20 стафиди
• 60 г краве масло
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме дреболиите с 1 ч.ч. бульон /или подсолена вода/ и варим, докато омекнат. Прибавяме гъбите и пилешкото месо и варим, докато омекнат гъбите. Тогава изваждаме продуктите с решетеста лъжица и прецеждаме бульона и го доливаме с гореща вода до 2 1/2 ч.ч.
Загряваме маслото и запържваме ориза до прозрачност, заливаме с бульона и оставяме на тих огън, докато набъбне. Прибавяме отцедените и нарязани на малки парченца дреболии, месо и гъби.
Сипваме стафидите, разбъркваме и разпределяме сместа в подходящи съдове за сервиране. Преди да поднесем поръсваме с разтопеното масло и настъргания кашкавал.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...