Продукти: (за 4-5 порции)
• 300-400 г пилешки сърца и воденички
• 100-150 г печено или варено пилешко месо
• 1 ч.ч. ориз
• 50 г гъби
• 15-20 стафиди
• 60 г краве масло
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме дреболиите с 1 ч.ч. бульон /или подсолена вода/ и варим, докато омекнат. Прибавяме гъбите и пилешкото месо и варим, докато омекнат гъбите. Тогава изваждаме продуктите с решетеста лъжица и прецеждаме бульона и го доливаме с гореща вода до 2 1/2 ч.ч.
Загряваме маслото и запържваме ориза до прозрачност, заливаме с бульона и оставяме на тих огън, докато набъбне. Прибавяме отцедените и нарязани на малки парченца дреболии, месо и гъби.
Сипваме стафидите, разбъркваме и разпределяме сместа в подходящи съдове за сервиране. Преди да поднесем поръсваме с разтопеното масло и настъргания кашкавал.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...