Кулинарни рецепти » Плевенска мусака от пилешки дреболии

 Плевенска мусака от пилешки дреболии

Продукти:

• 300 г пилешки дреболии
• 1 кг картофи
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 к.ч. разтопено краве масло или маргарин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В мазнината задушаваме до омекване нарязания на тънки филийки лук. Прибавяме пилешките дреболии, нарязани по преценка на домакинята. Задушаваме ги 5-6 минути и наливаме виното и 1 ч. ч. топла вода. Отново задушаваме 15 минути.

Нарязваме на филийки картофите и в намазана тавичка нареждаме пласт картофи, а след това смес от пилешки дреболии и лук, като всеки пласт поръсваме със сол и черен пипер. Най-отгоре завършваме с картофи.

Завиваме тиквичката с алуминиево фолио и печем 1 час в слаба фурна. Махаме фолиото и запичаме картофите до златисто.

Автор: Ели Георгиева

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало