Кулинарни рецепти » Пилешки дробчета в бекон

 Пилешки дробчета в бекон

Продукти:

• 1 кг пилешки дробчета
• 300 г бекон
• 20 мл червено вино
• сминдух, джинджифил
• сол, черен пипер
• краве масло за пържене

За соса:

• 60 г пушено сирене
• малко бяло вино
• 50 г сметана
• кардамон
• джинджифил
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистените дробчета кипваме с малко вода и сол. Нарязваме бекона на тънки филийки и във всяка увиваме поотделно дробчетата, като ги захващаме с клечка за зъби.

Овкусяваме завивките с подправките и ги запържваме от двете страни в масло, а накрая наливаме виното и задушаваме.

Приготвяме соса като на сух тиган разтопяваме топеното сирене с бялото вино. Добавяме сметаната, подправяме със сол, черен пипер и останалите подправки и разбъркваме всичко хубаво.

Поднасяме соса отделно или заливаме порциите дробчета с него.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало