Продукти: (за 3-4 порции)
• 250 г дробчета
• 2 глави лук
• 1 малка зелена чушка
• 1 ч.л. лютиво къри
• 3 с.л. олио
• 3-4 с.л. заквасена сметана
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушката и лука много ситно и ги задушаваме на слаб котлон в мазнината, докато омекнат добре. Поръсваме с къри и бъркаме на котлона още 3-4 мин.
Прибавяме дробчетата, увеличаваме котлона и пържим още 10 мин, като бъркаме непрекъснато. Вадим дробчетата, нарязваме ги на тънки филийки, поръсваме със сол и захар и ги заливаме със сметаната.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...