Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг картофи
• 50 г соево брашно
• 100 г пшенично брашно
• 2-3 с.л. овесени ядки
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 к.л. черен пипер
• 1 к.л. кимион
• 1 щипка стрита на прах сушена коприва
• 1 с.л. сушена чубрица
• 1-2 с.л. галета
• на върха на ножа сода за хляб
• лютив или сладък червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме необелените картофи. След като изстинат, ги обелваме и пасираме или настъргваме на ренде.
Прибавяме соевото и пшеничното брашно, кипнатите във вряла вода овесени ядки, ситно нарязания лук и подправките. Сипваме 2-3 с.л. олио и омесваме добре продуктите.
От получената смес оформяме кюфтета, които овалваме в галета и нареждаме в намаслена тавичка. Поливаме ги с останалото олио и печем в умерена фурна.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...