Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с ориз и гъби

 Домати, пълнени с ориз и гъби

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1,5 кг домати
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 500 г гъби
• 4-5 с.л. олио
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол

За заливката:

• 2-3 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Избираме по-едри домати, отрязваме капачета и издълбаваме вътрешността им.

Нарязваме на ситно лука и гъбите и ги задушаваме в част от олиото и малко вода. След като омекнат прибавяме ориза и част от издълбаната вътрешност на доматите. Когато оризът набъбне, посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Разбъркваме добре сместа и с нея пълним издълбаните домати. Овалваме ги в брашно и ги захлупваме с капачетата.

В намаслена тавичка разстиламе останалата вътрешност от доматите, посоляваме и отгоре нареждаме напълнените домати. Поливаме ги с останалото олио и печем в умерена фурна.

Десетина минути преди да извадим ястието от фурната, заливаме с разбитите в млякото яйца. Запичаме, догато яйцата стегнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало