Продукти: (за 4 порции)
• 800 г свинско месо от врата
• 10 скилидки чесън
• 1 с.л. червен пипер
• 2 с.л. свинска мас
• 4 глави лук
• 1 щипка кимион
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Подсушаваме го и го натриваме със сол, черен пипер и смлян кимион. С помощта на остър нож правим разрези в месото и шпиковаме със скилидките чесън.
Поръсваме парчето месо отвсякъде с червен пипер и го слагаме в тавичка, в която сме разтопили свинската мас и съвсем леко сме задушили в нея ситно нарязания лук. Заливаме го с 1 ч.ч. гореща вода и го печем в умерена фурна, като по време на печенето от време на време го обливаме със соса от печенето. Ако е необходимо, доливаме малко гореща вода.
Нарязваме готовото месо на филийки и го заливаме със соса от печенето.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...