Кулинарни рецепти » Свинско печено с червен пипер

 Свинско печено с червен пипер

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г свинско месо от врата
• 10 скилидки чесън
• 1 с.л. червен пипер
• 2 с.л. свинска мас
• 4 глави лук
• 1 щипка кимион
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Подсушаваме го и го натриваме със сол, черен пипер и смлян кимион. С помощта на остър нож правим разрези в месото и шпиковаме със скилидките чесън.

Поръсваме парчето месо отвсякъде с червен пипер и го слагаме в тавичка, в която сме разтопили свинската мас и съвсем леко сме задушили в нея ситно нарязания лук. Заливаме го с 1 ч.ч. гореща вода и го печем в умерена фурна, като по време на печенето от време на време го обливаме със соса от печенето. Ако е необходимо, доливаме малко гореща вода.

Нарязваме готовото месо на филийки и го заливаме със соса от печенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало