Продукти: (за 4 порции)
• 800 г свинско месо от врата
• 10 скилидки чесън
• 1 с.л. червен пипер
• 2 с.л. свинска мас
• 4 глави лук
• 1 щипка кимион
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Подсушаваме го и го натриваме със сол, черен пипер и смлян кимион. С помощта на остър нож правим разрези в месото и шпиковаме със скилидките чесън.
Поръсваме парчето месо отвсякъде с червен пипер и го слагаме в тавичка, в която сме разтопили свинската мас и съвсем леко сме задушили в нея ситно нарязания лук. Заливаме го с 1 ч.ч. гореща вода и го печем в умерена фурна, като по време на печенето от време на време го обливаме със соса от печенето. Ако е необходимо, доливаме малко гореща вода.
Нарязваме готовото месо на филийки и го заливаме със соса от печенето.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...