Кулинарни рецепти » Пълнени марули

 Пълнени марули

Продукти: (за 4 порции)

• 4 марули
• 800 г агнешко месо
• 3 стръка зелен лук
• 4 с.л. масло
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме марулите от повяхналите външни листа и ги измиваме добре. Пускаме ги за 7-8 мин във вряща подсолена вода. Веднага след това ги обливаме със студена вода.

Смиламе месото. Подправяме го със ситно нарязания лук, магданоза, черен пипер и сол на вкус и омесваме каймата добре. Разлистваме марулите до сърцевината. Разпределяме отгоре каймата.

Събираме листата на марулите и ги превързваме с дебел конец. Нареждаме ги в тава. Нарязваме отгоре им и отстрани парченца масло. Наливаме малко гореща вода. Покриваме тавата с алуминиево фолио. Слагаме пълнените марули да се пекат в умерена фурна около 1 час.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало