Продукти: (за 4 порции)
• 500 г свинско месо
• 500 г телешко месо
• 4 пилешки бутчета
• 16 малки глави лук
• 1 ч.ч. олио
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• 4 домата
• 1 с.л. сол
• 2-3 дафинови листа
• 15-20 зърна черен пипер
• 1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме месото, обезкостяваме го и го нарязваме на парчета. Измиваме бутчетата и ги срязваме на две. Изчистваме лука и чесъна и ги оставяме цели, а доматите обелваме и нарязваме на едро.
В голяма тенджера с широко дъно разстиламе месото, между него нареждаме главите лук и дафиновите листа, а отгоре поръсваме с черен пипер. Нареждаме доматите равномерно върху всички продукти. Поръсваме със солта и червения пипер, сипваме олиото, виното и 1 к.ч. вода.
Разклащаме тенджерата няколко пъти, за да се слегнат продуктите. Захлупваме я и притискаме капака с тежест. Печем около 3 часа в слаба фурна, като след втория час проверяваме количеството на водата и акое необходимо, доливаме.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...