Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко месо
• 3 връзки пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• 1 връзка джоджен
• 1 пакетче краве масло
• 2 яйца
• 1 кофичка кисело мляко
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца. Прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и джоджен. Поръсваме с черен пипер и сол, сипваме малко олио и разбъркваме. Оставяме сместа да престои 2-3 часа. След това я разпределяме в гювечета.
Слагаме във всяко гювече по парченце масло, захлупваме и печем в умерено загрята фурна. Когато месото омекне, изваждаме гювечетата и ги заливаме с яйцата, които сме разбили заедно с киселото мляко и брашното. Запичаме ги отново, докато хванат розова коричка.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...