Кулинарни рецепти » Яйца Парижко чудо

 Яйца Парижко чудо

Продукти: (за 6 порции)

• 6 яйца
• 180 г шоколад
• 90 г краве масло
• 3 с.л. захар

Начин на приготвяне:

С помощта на остър нож внимателно отрязваме откъм тъпата страна на яйцата капаче в черупката с диаметър около 1 см. През отвора изпразваме яйцата, като отделяме жълтъците от белтъците /по-нататък за десерта използваме 3 жълтъка/.

Стопяваме шоколада на тих огън заедно с 1 ч.л. вода /или прясно мляко/. Отстраняваме от огъня и постепенно прибавяме маслото, нарязано на малки късчета. Бъркаме, докато получим гладък крем.

Смесваме крема с трите жълтъка, които сме разбили със захарта. Пълним яйцата с този крем, затваряме ги с капачетата и ги нареждаме в поставки за яйца с острата страна нагоре.

Този десерт се консумира с лъжичка, както рохко сварените яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало