Кулинарни рецепти » Винен крем с ягоди

 Винен крем с ягоди

Продукти: (за 3 порции)

• 2 ч.ч. десертно бяло вино
• 8 с.л. захар
• 1 с.л. нишесте
• 1 жълтък
• 300 г почистени, добре узрели и здрави ягоди
• 1 ванилия
• 3-4 с.л. сметана
• 2 с.л. пудра захар за сметаната

Начин на приготвяне:

Загряваме виното до завиране и в него разтваряме захарта, след което прибавяме нишестето, размито в 1 к.ч. студена вода. Варим сместа 5-6 мин без да кипваме и отстраняваме от огъня. Прибавяме разбития жълтък и претритите ягоди.

Разпределяме крема на порции и оставяме в хладилник да се стегне. Преди сервиране гарнираме с разбитата с пудра захар сметана. Вместо със сметана можем да гарнираме крема с разбити със захар на твърд сняг белтъци и да поръсим с ягодов сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало