Продукти:
• сокът от 4 лимона
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 ч.ч. вода
• 2 с.л. желатин
• 3 ванилии
Начин на приготвяне:
Сваряваме лимоновите кори с водата и захарта. Прибавяме набъбналия и предварително накиснат в малко хладка вода желатин и бъркаме в горещата смес, докато се стопи, без да го оставяме да завира.
Сваляме съда от котлона и като поизстине сместа, наливаме лимоновия сок, който предварително сме прецедили. Изсипваме сместа в обляна със студена вода подходяща форма и оставяме за 3-4 часа в хладилника да желира.
Преди сервиране топваме формата за секунди във вряла вода, обръщаме я в десертна чиния и украсяваме с бисквити и плодове.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...