Продукти:
• сокът от 4 лимона
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 ч.ч. вода
• 2 с.л. желатин
• 3 ванилии
Начин на приготвяне:
Сваряваме лимоновите кори с водата и захарта. Прибавяме набъбналия и предварително накиснат в малко хладка вода желатин и бъркаме в горещата смес, докато се стопи, без да го оставяме да завира.
Сваляме съда от котлона и като поизстине сместа, наливаме лимоновия сок, който предварително сме прецедили. Изсипваме сместа в обляна със студена вода подходяща форма и оставяме за 3-4 часа в хладилника да желира.
Преди сервиране топваме формата за секунди във вряла вода, обръщаме я в десертна чиния и украсяваме с бисквити и плодове.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...