Кулинарни рецепти » Крем Шарлота с портокал

 Крем Шарлота с портокал

Продукти:

• 1 л прясно мляко
• 10 яйца
• 400 г кристална захар
• 2 пакетчета желатин
• 2 ванилии
• 1 портокал и корите от още 2 портокала
• 1 кофичка сметана
• 3 с.л. захар за сметаната

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците заедно с половината от захарта, прибавяме млякото и 5 разбити на пяна белтъци. Варим до постоянно бъркане до сгъстяване на крема. Накрая прибавяме накиснатия в студена вода желатин, бъркаме до разтваряне на желатина и оставяме да изстине.

Обелваме портокала и го нарязваме на кубчета, а кората настъргваме. Другите две кори сваряваме до омекване в малко вода и ги нарязваме на парченца.

След като крема поизстине прибавяме ванилията, белтъците, разбити на пяна с останалата захар. Разбъркваме добре и добавяме нарязания портокал и сварените и нарязани портокалови кори.

Изсипваме сместа в намокрена форма и оставяме да желира. Отгоре украсяваме с празбитата със захарта сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало