Продукти: (за 4 порции)
• 250 г извара
• 500 г ябълки
• 1 ч.ч. захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги почистваме от семената. Настъргваме ги на ситно ренде или ги прекарваме през месомелачка със ситна решетка.
Претриваме изварата през сито и я смесваме с ябълковото пюре. Прибавяме захарта и ванилията и я разбиваме с миксер, докато получим пухкав крем, който разпределяме в широки стъклени чаши.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...