Кулинарни рецепти » Шоколадов крем

 Шоколадов крем

Продукти:

• 500 мл прясно мляко
• 7 листа желатин
• 4 яйца
• 2 с.л. какао
• 5 с.л. захар
• ванилов сос или плодов сироп

Начин на приготвяне:

На слаб огън разбиваме жълтъците, захарта и млякото, като непрекъснато бием, прибавяме какаото и внимаваме да не заври кремът. От време на време отстраняваме от огъня и бием.

Прибавяме лист по лист предварително натопения в студена вода желатин. Щом желатинът се разтвори, сваляме съда от огъня и го поставяме в друг съд със студена вода, за да изстине.

Прибавяме разбитите на твърд сняг белтъци. Изсипваме сместа в предварително навлажнена със студена вода метална форма. Оставяме да се желира, след което го обръщаме в стъклена чиния.

Наоколо заливаме с ванилов сос или плодов сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало