Кулинарни рецепти » Свинско с гъби и топено сирене

 Свинско с гъби и топено сирене

Продукти:

• 600 г свинско филе
• 400 г пресни печурки
• 4 с.л. зехтин
• 2-3 стръка праз (бялата част, около 300 г)
• 400 г сметана
• 200 г топено сирене
• магданоз, копър
• сол, смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, подсушаваме и го нарязваме на хапки, които леко начукваме и подправяме на вкус.

Измиваме гъбите и ги нарязваме на едро. Почистваме праза, измиваме го, разполовяваме го по дължина и нарязваме на парченца с дължина 2 см.

Загряваме в тиган 2 с.л. зехтин, изпържваме в него гъбите и ги изваждаме в чиния. В същата мазнина запържваме праза за 3-4 минути.

С останалия зехтин намазваме формата за печене и нареждаме в нея свинското месо. Отгоре слагаме гъбите и праза. Заливаме със сметаната, разредена с малко вода, и подправяме със сол и черен пипер. Печем в предварително загрята фурна на 180°С за 45 минути.

След това изваждаме ястието от фурната, покриваме го с нарязаното на парченца топено сирене и връщаме да се допече още 15 минути. Преди сервиране поръсваме със ситно нарязани зелени подправки.

Автор: Ирина Ексарова

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало