Продукти: (за 4 порции)
• 1 1/2 к.ч. брашно
• 4 яйца
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме брашното в сгорещеното олио. Когато стане златисто, разреждаме с топла вода, докато получим рядка каша. Посоляваме и варим на тих огън, като непрекъснато разбъркваме.
Когато кашата започне да се сгъстява, сипваме разбитите яйца и бъркаме интензивно върху огъня, докато яйцата стегнат.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...