Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 опаковка замразен зелен фасул /или зелен грах/
• 2 с.л. смлени корени за супа
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. брашно
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме 15-20 мин корените в олиото и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Кипваме и изсипваме неразмразения фасул.
След 10 мин прибавяме размитото в 1 ч.ч. вода брашно и доматеното пюре. Отново кипваме ястието, посоляваме и оставяме да къкри 5-6 мин на тих огън, след което прибавяме маслото.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...