Кулинарни рецепти » Зелен фасул плакия

 Зелен фасул плакия

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг зелен фасул
• 2 глави лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1-2 домата
• 1 глава чесън
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 равна с.л. брашно
• 1-2 с.л. оцет
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме, измиваме и нарязваме фасула. Нарязваме на ситно лука, моркова, целината и 5-6 скилидки чесън. Прибавяме ги към фасула, наливаме 1 к.ч. вода и 1 к.ч. олио, посоляваме на вкус и задушаваме на умерен огън.

Щом зеленчуците поомекнат, прибавяме размитото в малко вода брашно, 5-6 скилидки счукан чесън, оцета, и 1 с.л. ситно нарязан магданоз. Нареждаме отгоре налязаните на филийки домати, поливаме с останалото олио и оставяме ястието да уври на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало