Продукти: (за 1 руло)
• 200 г брашно
• 2 яйца,
• 1 с.л. олио
• сол
За плънката:
• 200 г спанак
• 1 глава лук
• 1 с.л. олио
• 100 г кашкавал
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изсипваме брашното в широка купа, прибавяме яйцата и солта, като бъркаме само с дървена лъжица и месим от края към средата. На капки прибавяме и олиото. Правим тестото на топка и го оставяме 30 мин, за да втаса.
Нарязваме спанака на едро. Задушаваме го в мазнината на слаб котлон заедно със ситно нарязания лук и част от ситно настъргания кашкавал.
Разточваме тестото, разтиламе върху него плънката и го завиваме, като след това подвиваме краищата.
Кипваме подсолена вода и пущаме в нея рулото да се вари 20 мин. Свареното руло поръсваме с останалия кашкавал и ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...