Кулинарни рецепти » Задушен зелен лук

 Задушен зелен лук
(Гърция)

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг зелен лук
• 2 с.л. зехтин
• сокът от 2 лимона
• 1 резен целина
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 щипка мащерка
• 1 щипка кориандър
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на парченца по 1 см. Настъргваме целината на едро ренде. Смесваме я с лука и прибавяме зехтина, лимоновия сок и подправките. Наливаме малко вряла вода и задушаваме до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало