Продукти: (за 4 порции)
• 1 по-малък патладжан
• 2-3 домата
• 1 морков
• 2 глави лук
• 2 зелени чушки
• 1 дафинов лист
• 1 ч.ч. ориз
• 4 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме го и го оставяме да престои 1 час в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивият му сок.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината заедно със ситно нарязания морков. Прибавяме нарязаните чушки, обелените и настъргани домати и отцедения патладжан.
Накрая слагаме ориза. Разбъркваме сместа и задушаваме, докато ориза поомекне. Разреждаме с топла вода, посоляваме и доваряваме ястието на много тих огън.
След като отстраним от огъня, слагаме дафиновия лист и поръсваме с едро смлян черен пипер.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...