Продукти: (за 4 порции)
• 3 връзки пресен лук
• 6-7 картофа
• 4 с.л. олио
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. препечено брашно
• 2-3 листенца мента или стръкчета джоджен
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на парченца, широки 1 пръст, а обелените картофи - на кръгчета.
В тенджера нареждаме ред лук ред картофи и т.н., докато употребим продуктите. Поръсваме с червения пипер и ситно нарязания магданоз. Заливаме с мазнината и доматения сок. Захлупваме и варим на тих огън.
Малко преди да отстраним ястието от огъня, прибавяме ситно нарязаната мента /или джоджен/ и брашното, размито с малко студена вода.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...