Кулинарни рецепти » Зелен фасул със зеленчуци

 Зелен фасул със зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг зелен фасул
• 1 връзка зелен лук
• 2-3 стръка пресен чесън
• 1 парче целина
• 2 моркова
• 1 ч.ч. джанки
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• джоджен, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме зарзавата и го нарязваме. Сипваме го в тенджера с мазнината и леко го задушаваме. Прибавяме джанките и доматеното пюре, размито в малко вода.

Наливаме гореща вода, колкото да покрие продуктите, посоляваме, захлупваме и варим ястието на тих огън. Накрая поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало