Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко месо
• 1 к.ч. олио
• 3 връзки зелен лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 30 г краве масло
• 1 с.л. лимонов сок
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го пържим в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания лук. Щом лукът поомекне, прибавяме 2-3 с.л. наситнен джоджен и 2-3 с.л. наситнен магданоз, поръсваме червения пипер, слагаме 5-6 зърна черен пипер и посоляваме.
Наливаме 1 ч.ч. топла вода, добавяме разтопеното масло и варим на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Накрая подправяме с лимоновия сок.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...