Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко месо
• 1 к.ч. олио
• 3 връзки зелен лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 30 г краве масло
• 1 с.л. лимонов сок
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го пържим в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания лук. Щом лукът поомекне, прибавяме 2-3 с.л. наситнен джоджен и 2-3 с.л. наситнен магданоз, поръсваме червения пипер, слагаме 5-6 зърна черен пипер и посоляваме.
Наливаме 1 ч.ч. топла вода, добавяме разтопеното масло и варим на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Накрая подправяме с лимоновия сок.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...