Продукти: (за 6 порции)
• 6 агнешки ребра
• 1 агнешка плешка, нарязана на парчета
• 1-2 с.л. зехтин
• 4 парчета бекон
• 1 голяма глава лук
• 1 бутилка (750 мл) сухо червено вино
• 1 клонка целина
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. розмарин
• прясно смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Подсушаваме месото с кухненска хартия. Загряваме зехтина в тиган на среден огън, прибавяме месото и пържим до златисто от всички страни. Изваждаме го от тигана и на негово място слагаме бекона, нарязан на парченца, и ситно нарязания лук.
Когато се запържат, връщаме агнешкото в тигана, посоляваме, поръсваме с черния пипер и наливаме по малко виното. Прибавяме едро нарязаната целина и розмарина. Похлупваме и оставяме да ври на тих огън най-малко 1 час.
Махаме капака и продължаваме варенето до пълно изпаряване на течността. Проверяваме дали месото е добре увряло и дали сосът се е сгъстил. Разпределяме порциите и сервираме.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...