Кулинарни рецепти » Пияно агне

 Пияно агне

Продукти: (за 6 порции)

• 6 агнешки ребра
• 1 агнешка плешка, нарязана на парчета
• 1-2 с.л. зехтин
• 4 парчета бекон
• 1 голяма глава лук
• 1 бутилка (750 мл) сухо червено вино
• 1 клонка целина
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. розмарин
• прясно смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Подсушаваме месото с кухненска хартия. Загряваме зехтина в тиган на среден огън, прибавяме месото и пържим до златисто от всички страни. Изваждаме го от тигана и на негово място слагаме бекона, нарязан на парченца, и ситно нарязания лук.

Когато се запържат, връщаме агнешкото в тигана, посоляваме, поръсваме с черния пипер и наливаме по малко виното. Прибавяме едро нарязаната целина и розмарина. Похлупваме и оставяме да ври на тих огън най-малко 1 час.

Махаме капака и продължаваме варенето до пълно изпаряване на течността. Проверяваме дали месото е добре увряло и дали сосът се е сгъстил. Разпределяме порциите и сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало