Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг свинско месо от бута
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 6 с.л. свинска мас
• 1,5 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 10-12 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Подсушаваме го и го запържваме в 4 с.л. мас. Прибавяме нарязаните на тънки филийки лук, морков и целина и също ги запържваме. След това наливаме 2 ч.ч. гореща вода и варим, докато месото почти омекне.
Запържваме леко препеченото брашно в останалата мас. Прибавяме доматеното пюре и също го запържваме. Разреждаме запръжката със соса, в който е вряло месото. Ако е необходимо, доливаме малко вода. Посоляваме на вкус и прибавяме дафиновия лист и зрънцата черен пипер.
Слагаме месото и доваряваме ястието на тих огън, като внимаваме да остане с гъстичък сос. Преди сервиране изваждаме месото и го нарязваме на филии, които разпределяме по чиниите. Прецеждаме соса, оставяме го да заври и го изсипваме върху месото.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...