Продукти: (за 7-8 порции)
• 1,5 кг свинско месо откъм корема
• 2 връзки корени за супа
• 2 глави лук
• 10 картофа
• половин зелка
• ким
• черен пипер, сол
• сок от кисело зеле
Начин на приготвяне:
Отделяме от месото кожичката и подкожната сланина. Нарязваме останалото месо на дребни хапки, слагаме ги в емайлиран съд заедно със ситно нарязаните корени, лука и зелето, също ситно нарязани, заливаме с малко зелев сок, поръсваме с ким и черен пипер, притискаме с порцеланова чиния и оставяме на хладно за 1 нощ.
На другия ден подгряваме бавно сместа и я сваряваме на тих огън. Двадесет минути преди да отстраним от огъня, прибавяме едро нарязаните картофи.
След като отстраним от огъня, прецеждаме бульона, подправяме го с малко горчица, сгъстяваме по желание с размито във вода брашно и кипваме. Заливаме с горещия бульон разпределените по порции месо и зеленчуци.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...